Vakre høstkranser

Å binde høstkranser er en veldig hyggelig syssel som gir en fin overgang fra sommer til vinter, og som ikke minst lærer oss å se på høsten som fulle av spennende materialer. 

høstkrans kranser binde

Høsten byr på så mye stemning, så mye farger og former og mange materialer som kan tørkes og vare lenge eller lære oss å nyte det forgjengelige. Har man lært seg noen kransebindingsteknikker er det ikke grenser for hvor kreative man kan være. Å binde kranser kan man selvfølgelig gjøre hele året, men vårt inntrykk er at de fleste forbinder det med advent og jul, og i de senere år har dette strukket seg inn i høsten. 

Design_uten_navn_5_

Du trenger ikke mye for å komme i gang med kransebinding. Du trenger et underlag, ofte brukes en halmring eller en metallring, men du kan også lage underlaget selv av greiner. Så må du ha noe å vikle med og det vanlige er å bruke en vikletråd av metall, da er det enkelt å få det fast og fint uten at det lett løsner igjen. Vikletråd får du kjøpt her. Mange blomsterbutikker selger det også. 

Så trenger du aterialer, og da er det på tide å se seg rundt. Det finnes massevis i hage, natur og alt midt i mellom. Du kan bruke kvister, mose, kongler, blomster, frøstander, blader, lyng og hva du ellers synes blir pent. Det er stor forskjell på hvor egnede materialene er, de beste gjør det enkelt å binde en flott krans, mans andre er mer utfordrende. Varigheten i kransen er også svært forskjellig, noe vil visne fort og være en kortvarig glede, mans andre ting varer veldig lenge. Noe visner vakkert og kan få henge med sitt endrede uttrykk, mens andre ting kanskje må byttes ut. 

høstkrans fløyelsbånd humle eucalyptus

Noen av våre favorittmaterialer for høstkranser er tørkede blomster i blanding med ferskere grønt. Vi bruker som regel barvekster eller vintergrønne busker som base fordi de varer nesten uendelig når de får henge utendørs gjennom vinterhalvåret. Vi er også veldig glad i humlekongler, tørkede frøstander, tørkede bregner og strå. 

Av gode blomster som kan tørkes og brukes i høstkranser liker vi alle typer hortensia, høststråblomst, statice, frøstander av skjermblomster som ammi, gulrotblomst og dill, blodtopp, stikler og tistler, solhatt, ryllik og amaranter. 

blodtopp høstkrans tørke blomster

Har du bundet kransen på en god, grønn og varig base, kan du bytte ut litt og endre kransen underveis til å passe til advent og jul. Men av og til må man unne seg selv å tenke mindre praktisk og mer kreativt, og hoppe over alle andre hensyn enn utseendet. Da kan man få til mye gøy og man kan få brukt et mye større utvalg av materialer. 

Hvis kransebinding er nytt for deg eller du ønsker å lære mer om det, har vi laget et digitalt kransekurs som du finner her. Kurset er laget med tanke på julekrsner, men teknikkene og tankemåten er den samme. Du lærer å lage krans på halmunderlag og på streng, og alle våre tips og triks. 

Vi holder også mange kransekurs hos oss på Abildsø, særlig i førjulstiden. 

Kanskje blir du en ivrig kransebinder? Alt blomsterbinderi gir uendeligeheter av kreative muligheter og utfordringer, samtidig som det er veldig overkommelig og tar kort tid. Du lager flotte gaver i en fei, som er en glede både å gi og å få. 

Lykke til!

Relatert innlegg

Relaterte produkter

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser