Å lage en enkel hagebukett

Det finnes forskjellige teknikker for å binde buketter, og den enkleste er nok den vi vil vise dere her. Den fungerer fint og er et godt sted å begynne hvis man vil øve på bukettbinding. Dette er også en teknikk som barn godt kan klare, den er enkel og grei å lett å forstå. 


bukett binderi kurs

Du trenger:

-litt robust grønt i forskjellige nyanser og former, gjerne små forgrenede kvister eller skudd. Flate blader egner seg dårlig. 

-blomster med stengler som er forholdsvis glatte og sterke. 

-blomstersaks eller kniv

-snor

-vase med vann og gjerne holdbarhetsmidler

Det er viktig når man skal lage en blomsterbukett at blomstene er i god form, dvs at de er vannmettet og ikke kommer direkte fra en solfylt hage. Plukk blomstene gjerne om morgenen og la de stå i minst et par timer og trekke vann. Det er i hvert fall det optimale. 


Normalt høster vi alt til buketten, lar det trekke godt med vann i flere timer og så lager vi buketten. For denne buketten kan du også gjøre det litt annerledes. Mens du går i hagen med saksen, plukker du en grønn bukett og setter den sammen i hånden din. Prøv å finne materiale som lager en lubben og god bukett, tenk at du i dette skal også få plass til blomstene innimellom etterhvert. Bruk forskjellige nyanser og teksturer, og varier med bladformer. Ærlig talt, kan slik buketter være ganske så fine også før man setter inn blomstene. 

lage bukett selv

Når du er fornøyd med den grønne buketten din, knyter du en snor rundt og setter den i vann. Og nå lar du den stå i minst et par timer eller over natten for å trekke godt med vann. Har du kjølerom er det supert, ellers setter du den så kjølig du kan, f.eks i en kjeller eller et nordvendt rom. 


Når den grønne buketten din er godt plassert i vann, må du finne de blomstene du ønsker i buketten din. Med denne teknikken er det absolutt enklest om stenglene stort sett er rette og ganske glatte. Puss av de fleste bladene og sett de i vann i noen timer. 


Når alt har trukket nok vann, knyter du opp den grønne buketten din, mens du fortsatt holder den i hånden slik at den bevarer formen. Når du slapper av litt i hånden din slik at grepet ikke er stramt, kan du stikke blomstene inn der du vil ha de. De vil få støtte av det grønne til å bli der du ønsker at de skal være hvis du har laget en god grønn bukett først. Pass på at blomstene ikke dras for langt ned i det grønne, slik at det ser ut som de gisper etter luft. Har de sunket for langt ned kan du trekke de forsiktig litt opp igjen. 

Kopi_av_Kopi_av_Kopi_av_Kopi_av_Kopi_av_Kopi_av_Design_uten_navn

Fortsett å plassere blomstene rundt omkring i buketten til du er fornøyd. Varier gjerne mellom store og små blomster og pass på at fargene blir som du ønsker deg. 

hvordan lage bukett

Når du er fornøyd knyter du en ganske stram snor rundt stenglene, men ikke så stram at det knekker noe. Klipp av stengelendene i passe lengde til vasen din. Sett buketten i vann så raskt du kan, blomstene blir alltid slitne av å bli håndtert. 

lage hagebukett

Så lenge du knyter buketten godt, dvs stramt men ikke så stramt at du knekker noe, kan du godt gi en slik bukett bort som gave, eller selvfølgelig ha den til egen hygge og glede. 

binde blomsterbukett

Relatert innlegg

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser