Om oss

om-oss-banner-top
Velkommen til vårt blomsterunivers!
Et livlig virvar av planter, jord, farger, skapninger og gjøremål.

Blomsterhagen på Abildsø ble startet ut fra en drøm om å skape en arbeidsplass som kombinerte våre hjertesaker; variert og økologisk blomsterdyrking, kreativitet og estetikk, miljøbevissthet og biologisk mangfold. Nå er vi der, hverdagene våre er fylt av det vi liker best, men ideene fremover er like mange. Underveis erfarer vi at mange har glede av de samme tingene som oss, at jord, blomster, årstidsrytmer og alle hagens skapninger får mange hjerter til å banke.

Gjennom årene har Blomsterhagen utviklet seg fra å være en hageflekk og et verksted i kjelleren, til å bli en blomsteråker, et mikrohagesenter, en nettbutikk, et kurssted, en åkerbutikk og et livlig blomsterverksted. Og nå en butikk til i Sandvika. Vi har stort fouks på å formidle og ønsker å bidra til økt interesse for blomsterdyrking og hage generelt.

om-oss-3
om-oss-1
om-oss-2

Åkerbutikken er åpen fra april til jul. Den har utviklet seg til et lite hagesenter med håndplukkede favorittplanter og friske blomster fra åkeren i dyrkingssesongen, mange fine gaver til hageinteresserte, utstyr og inspirasjon til blomsterdyrking og bruk og vårt utvalg av frø, knoller og løk i de respektive sesongene. Åkerbutikken ligger i kanten av blomsteråkeren, så man har også muligheten til å se seg rundt i åkeren når butikken er åpen. 

I deler av dyrkingseseongen kan du også få plukke blomstene selv fra våre selvplukkfelt. Følg oss i sosiale medier for oppdatert informasjon om dette. 

Når høsten kommer og det etter hvert nærmer seg jul, er det sesong for kransebinding, og vi selger både ferdige kranser og utstyr og materialer til å lage egne. Førjulstiden i Åkerbutikken har sin egen sjarme, vi selger juletrær, julegaver, juleblomster og julekranser. 

Butikken i Sandvika åpnet vi i april 2023. Den er en krysning mellom hagesenter og blomsterbutikk, vi kaller den rett og slett en hagebutikk. Vi er i full gang emd å bli kjent med Sandvika og vil tilpasse butikken etterhvert, både med hensyn til vareutvalg og åpningstider. 

Design_uten_navn_29_
Design_uten_navn_30_
Design_uten_navn_31_

Nettbutikken vår er selvfølgelig åpen til alle tider, og den har tydelige sesongvariasjoner. Vårt salg av håndplukkede frø, løker og knoller er store hendelser i vårt hageår som vi jobber med mye med. Alle sorter er testet av oss og hos oss og vi deler av egne dyrkingserfaringer og bruker egne bilder for korrekt gjengivelse. 

I nettbutikken finner du også mange andre ting vi liker, enten av praktiske årsaker som f.eks våre arbeidsklær fra Dovetail eller blomsterfakirer og verdens beste blomstersakser, men også fine ting som gjør et hagemenneske glad, enten det er du selv eller du trenger en gave. Vi hagefolk er lette å glede med ennå mer hagegreier! 

Vi jobber kontinuerlig med å formidle dyrkingskunnskap, plantekjennskap og binderi også gjennom nettsiden. Under inspirasjon og råd finner du mye lesestoff; du finner mange dyrkingveiledninger for våre mest populære pantesorter (og flere skal det bli) og du finner vår inspirasjonsblogg. Følger du oss i sosiale medier og abonnerer på nyhetsbrevet vårt vil du få mye kunnskap i små drypp samtidig med at du vil være oppdatert om hva som skjer hos oss. 

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser