Om oss

om-oss-banner-top
Velkommen til vårt blomsterunivers!
Et livlig virvar av planter, jord, farger, skapninger og gjøremål.

Blomsterhagen på Abildsø ble startet ut fra en drøm om å skape en arbeidsplass som kombinerte våre hjertesaker; variert og økologisk blomsterdyrking, kreativitet og estetikk, miljøbevissthet og biologisk mangfold. Nå er vi der, hverdagene våre er fylt av det vi liker best, men ideene fremover er like mange. Underveis erfarer vi at mange har glede av de samme tingene som oss, at jord, blomster, årstidsrytmer og alle hagens skapninger får mange hjerter til å banke.

Gjennom årene har Blomsterhagen utviklet seg fra å være en hageflekk og et verksted i kjelleren, til å bli en blomsteråker, et mikrohagesenter, en nettbutikk, et kurssted, en åkerbutikk og et livlig blomsterverksted med helårsdrift. Vi har stort fouks på å formidle og ønsker å bidra til økt interesse for blomsterdyrking og hage generelt.

om-oss-3
om-oss-1
om-oss-2

Åkerbutikken er åpen hele året. I butikken finner du alltid friske blomster, blomsterrelaterte gaver og utstyr til blomsterbinding og dyrking. I åkersesongen er blomstene dyrket i åkeren vår. I dyrkingssesongen har vi et utvalg av våre favorittplanter, både stauder, busker og roser med mer.

Vi bruker mye tid på å lete etter de fineste blomstersortene og teste de i egen åker. Mye av det vi dyrker selv tilbyr vi også i form av frø, løker og knoller både i nettbutikken og i Åkerbutikken.

I august og september som er åkerens toppsesong, har vi det beste utvalget av egenproduserte blomster, da har vi også selvplukkfeltet åpent. I åpningstiden er du også velkommen til å rusle i blomsteråkeren for øvrig. Når høsten kommer og det etter hvert nærmer seg jul, er det sesong for kransebinding, og vi selger både ferdige kranser og utstyr og materialer til å lage egne.

om-oss-4
om-oss-6
om-oss-5

Så kommer julen, og da er utvalget av kranser stort, men fremover mot jul selger vi også juletrær, gaver til de blomsterglade, planter og julebuketter og -grupper. Gjennom hele året har vi friske snittblomster, enten fra egen produksjon eller innkjøpte. Når vi kjøper inn blomster leter vi etter miljøsertifiserte eller norsk produksjon. Vi har god oversikt over hva som finnes, og mener det er viktig å vite noe om hvor blomstene kommer fra og hvordan de er produsert.

Åpningstidene i Åkerbutikken er mandag-fredag kl 10-17, torsdag kl 10-18 og lørdager kl 10-16.

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser