Om oss

om-oss-banner-top
Velkommen til vårt blomsterunivers!
Et livlig virvar av planter, jord, farger, skapninger og gjøremål.

Blomsterhagen på Abildsø er i dag en nettbutikk for folk som er glade i hage og blomster, en hagebutikk i Sandvika og et mikrohagesenter på Abildsø i Oslo. Fra 2024 har vi sluttet med snittblomstdyrking og overlatt åker, verksted og blomstersalg til Oslo Blomsterverksted. Selv om vi kanskje er mest kjent for blomsterdyrkingen, vender vi snuten mot nye oppgaver, og gleder oss over fortsatt å kunne jobbe med det vi liker best; planter, blomster, sortsutvalg, dyrkingsglede, estetikk og kreativitet. Det er masse å ta fått på, og det mangler ikke på ideer om veien videre.  

Blomsterhagen på Abildsø ble startet ut fra en drøm om å skape en arbeidsplass som kombinerte våre hjertesaker; variert og økologisk blomsterdyrking, kreativitet og estetikk, miljøbevissthet og biologisk mangfold.  Underveis erfarer vi at mange har glede av de samme tingene som oss, at jord, blomster, årstidsrytmer og alle hagens skapninger får mange hjerter til å banke.

Vi har stort fouks på å formidle og ønsker å bidra til økt interesse for blomsterdyrking og hage generelt.

om-oss-3
om-oss-1
om-oss-2

Nettbutikken vår selger utvalgte sorter frø, med spesielt fokus på snittblomster i hagen. Vi selger også georgineknoller, høstløk, barrotstauder og de fantastiske arbeidsbuksene fra Dovetail. Et utvalg dyrkingsutstyr og fine hagegaver vil du også kunne finne. 

Åkerbutikken i hjørnet av blomsteråkeren på Abildsø har åpningstider som varierer gjennom sesongene, og vi drifter den sammen med Oslo Blomsterverksted. Vi i Blomsterhagen er mest tilstede i vårsesongen, da Åkerbutikken er et mikrohagesenter med et spennende utvalg planter, både sommerblomster, stauder, busker, trær og urter/grønnsaksplanter. Vi jobber hele tiden med å finne særlig gode plantevalg, helst fra produsenter vi kjenner, veldig gjerne norske. Vi er f.eks glade for å kunne tilby økologiske sommerblomster fra Skalleberg Gartneri i vårsesongen. Åkerbutikken er et fantastisk sted også utover sommeren da blomsteråekeren blir mer og mer bugnende. ved butikken holder også kaffevogna Apaldasin til, hvor man kan nyte deilig kaffe og ferskt bakverk på helgedager om sommeren. Oslo Blomsterverksted tilbyr også selvplukk i åkeren, følg de for mer informasjon om dette. 

Butikken i Sandvika åpnet vi i april 2023. Vi kaller den en hagebutikk fordi den inneholder mye snop for oss hageinteresserte, blant annet de supre arbeidsbuksene fra Dovetail. Vi er i full gang med å bli kjent med Sandvika og vil tilpasse butikken etterhvert, både med hensyn til vareutvalg og åpningstider. 

Design_uten_navn_29_
Design_uten_navn_30_
Design_uten_navn_31_

Før jul vil du finne mange fine gaveideer i begge butikkene våre, på Abildsø selges det også juletrær. Begge butikkene kler førjulstiden godt, siden vi er tett på elementer og vær. Ute er det mørkt, men inne finner du julens planter og dufter, krans til døren eller utstyr til å lage de selv. 

Vi jobber kontinuerlig med å formidle dyrkingskunnskap, plantekjennskap og binderi også gjennom nettsiden. Under inspirasjon og råd finner du mye lesestoff; du finner mange dyrkingveiledninger for våre mest populære pantesorter (og flere skal det bli) og du finner vår inspirasjonsblogg. Følger du oss i sosiale medier og abonnerer på nyhetsbrevet vårt vil du få mye kunnskap i små drypp samtidig med at du vil være oppdatert om hva som skjer hos oss. 

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser