Cosmos Double Click Bicolor Violet

Fylt cosmos med mange uttrykk
Utsolgt
SKU
fr586
54,-

Double Click serien av Cosmos er en kraftigvoksende serie med sterke stengler og fylte og halvfylte blomster. Akkurat denne sorten har vi ennå ikke prøvd selv, den står på planen for 2020. Men vi kjenner mange andre Double Clicksorter godt, og de er greie og robuste. Denne skal ha mange variasjoner av hvit og aubergineburgunder noen med et blush av lavendellilla (i følge leverandør). Høres herlig ut :-)

Cosmos er en av de plantene som gir og gir. Når blomstringen har begynt i cosmosfeltene våre, synes vi at vi høster uhemmet nesten daglig, allikevel klarer vi aldri å tømme feltene. Selv om hver blomst ikke står så lenge, er det som regel flere knopper på hver stengel, slik at blomstringen varer mye lengr enn en enkelt blomst. For oss er den en uvurderlig eventblomst, fordi de egner seg godt til rompynt, både på grunn av høyden på mange av dem, og mengden de produserer.

Navn: Cosmos bipinnatus Double Click Bicolor Pink

høyde: 80-120 cm

antall frø i pakken: 30


Cosmosfrøet er spirevillig og lett å håndtere enkeltvis. Vi sår de enkeltvis i plugg, de spirer etter en ukes tid på ca 20 grader. Da vokser de raskt og blir lett lange og lyse hvis de står for varmt og/eller mørkt. Det holder vanligvis å beregne ca 4-6 uker fra såing til utplanting.

De fleste av dem trenger ganske god plass i bedet, vi lar de få 35-40 cm mellom seg. De busker seg av seg selv. Siden de skal bli store planter, trenger de bra med både næring og vann. Får de for lite vann, får de lett lus.

Cosmos skal høstes ved begynnende blomstring, og man må passe på å høste hele tiden så ikke planten får sette for mye frø. Da anser den jobben som fullført og slutter å blomstre.