-50%

Tulipan Double Gudoschnik 10 stk

Storslagen og imponerende, gjør inntrykk på de fleste

Utsolgt
SKU
hl130
Før 110,- 55,-

Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne med å beskrive denne tulipanen. Den kom til oss for etpar år siden og tok oss med storm. Den er enorm i blomsten, smekkfull av kronblader i korall, rosa og lysegul før den går over i varmere oransje-gul-røde farger som fullt utsprunget. Den står på kraftige, lange stilker og står veldig lenge i vasen. Høyden var på rundt 50 cm, og den er gruppen sen, fylt. Vil du oppleve tulipaner på sitt mest imponerende, bør du prøve denne!

 

Høstløken skal bli levert til oss i midten av september, så pakker vi om og sender ut så raskt vi kan. Hvis du bestiller noe annet på samme bestilling som høstløk, blir alt sendt sammen når løken er klar til utsending. Ønsker du levering av øvrige varer med en gang, må du bestille de i egen bestilling uten løk. 

OBS Erstatningssort: Pga av flom i Europa i sommer har vi fått signaler om at avlingene er mer usikre enn normalt. Det betyr at vi kanskje ikke får alt vi har bestilt. Derfor spør vi deg om du ønsker en alternativ sort hvis sorten ikke kan leveres. Svarer du ja sender vi en erstatningssort, så lik det du bestilte som vi har tilgjengelig. Svarer du nei blir produktet strøket og pengene refundert hvis sorten ikke skulle være tilgjengelig. Vi håper og tror at dette ikke vil gjelde mange sorter, om noen. 

 

 

Mer informasjon
Første levering15. sep. 2021

Til snittblomstdyrking planter vi nye tulipaner hvert år. Grunnen til det er at vi drar opp hele planten med løk når vi høster, og løken får dermed ingen mulighet til å samle kraft til neste års blomstring.  Hvis man ønsker å beholde løkene for senere år, bør man passe på at de får gjødsel etter blomstring. Har man høstet blomsten med bladene, må man sannsynligvis regne med et år eller to uten blomster før løken makter å blomstre igjen. 


Vi setter løkene tett, omtrent som egg i en eggekartong. Dybden skal være i henhold til generelle råd, omtrent tre ganger løkens størrelse. De vannes godt etter planting, slik at de kommer igang med rotutviklingen. 


Tulipaner kan høstes når knoppen begynner å vise farge, men de blir finere etterhvert. Hvis tulipanene blomstrer før du trenger dem, kan de oppbevares tørt i kjøleskap i noen uker, så lenge de er høstet i farget knopp og ikke senere. Når du skal bruke de, snitter du av en cm eller to og setter de i vann, så vil de bli helt fine og friske igjen. 


Vil du lese mer om dyrking av høstløk klikk her

Andre muligheter