Lodnesolhatt Sahara

De fineste dempede brente fargene vi har i åkeren!

Utsolgt
SKU
fr712
54,-

Rudbeckia Sahara er en drøm av en plante, og laangt oppe på favorittlisten vår, hvis vi har en. For det første er fargeskalaen aldeles nydelig, i alle brente nyanser som terracotta, oker, sennep, kobber, støvrosa, dyp brunt, dempet tranebær og alt i mellom. 

Rudbeckia, eller lodnesolhatt er en robust, lettdyrket plante som man kan høste mye av. Den har lang blomstringstid og er sunn, frisk og lite kravstor. Den trenger sol, men tåler å tørke opp litt uten at den tar skade. 

Navn: Rudbeckia hirta Sahara

Høyde: Ca 60-70 cm

Antall frø i pakken: 30 stk

Rudbeckia er ettårig her på våre breddegrader (men hos oss bruker alltid de fleste Sahara å klare vinteren), og såes helst inne. spirer etter 1-2 uker på rundt 20 grader. Trenger lys for å spire, så ikke dekk den helt. Vær forsiktig med overvanning, så du ikke skyller jord over de. Når plantene er store nok, prikler du de eller planter de ut. Vi planter våre ut i begynnelsen av juni, og høster i september. Vi planter de ganske tett, ca 30 cm planteavstand. De klarer seg som regel godt uten oppbinding.


Rudbeckia skal høstes i beynnende blomstring, da står de i en ukes tid. Men som snittblomst er de litt uberegnelige, noen ganger står de lenge, andre ganger står de kort.