Cafe de Paris

Utsolgt
SKU
kn323

Dyrking

Vi fordriver våre georginer innendørs fra midten av april og planter ut i siste uken av mai hvis været ikke er for kaldt. Vi har de siste årene eksperimentert med å plante direkte ut etter å ha "vekket" knollene med lys og varme innendørs i 2-3 uker. Det har også fungert helt fint. Du finner mer info om dette og annen georgineinfo inne på sidene for inspirasjon og råd.

Georginer liker varme, så det er ingen vits i å prøve å presse de ut for tidlig, da vil de bare sture og mistrives. Alle georginesortene vi dyrker og selger er fra middels høye til kjempestore, så dette er planter som trenger mye av det meste, både god jord, næring, sol og vann. En georgineplanter som trives og får det den trenger vil lønne deg tifolds tilbake, og du vil kunne høste mange blomster. 

Høstingen skjer når blomsten er 1/3 til halvåpen for å sikre best vaseliv, som er 5-6 dager. Georginer er en av de blomstene man må være nøye med, alltid rene bøtter, ren kniv eller saks og holdbarhetsmidler i vannet. Høst tidlig på dagen og la blomstene kjøle seg ned i noen timer før du bruker de. 

Georginer tåler ikke minusgrader og knollene må overvintres kjølig og frostfritt. 

 

Mer om dyrking av georginer her

 

Cafe de Paris

Ikke i sesong
SKU
kn323
kr. 85

Cafe de Paris var en av de beste testsortene i 2023, den var tidlig, produktiv og svært vakker. Dette er en georgine i gruppen semikaktus, som betyr at kronbladene kun sammerullet i deler av lengden. Det gir et fyldigere og mykere utseende enn kaktusgeorginene. Fargene ligner mye på den legendariske Cafe au Lait, med pudderrosa, lattebrun og dyp kremfarge. Blomstene ble ganske store, rundt 15 cm i diameter på lange, gode stengler. Vi har ikke så mange kaktusgeorginer blant våre sorter, så dette er et veldig hyggelig tilskudd!

gruppe: semi kaktus

høyde: 90-100 cm 

diameter blomster: ca 15 cm

Pris pr stk

MERK. Vi begynner å sende ut georgineknollene så fort vi får dem inn, vi venter dem inn i begynnelsen av mars. Hvis du bestiller andre varer sammen med disse knollene, vil det bli sendt sammen når vi har fått inn knollene. Ønsker du øvrige varer sendt med en gang, må du legge det inn som to bestillinger.

OBS: Vi forsøker å bruke bilder som viser riktige farger på alt vi selger. Det kan allikevel være lurt å gjøre et søk på nettet for å sikre at sorten er det du ønsker deg. Farger kan også variere noe med jord og vokseforhold. 

Hvis du vil lære mer om biologien til georgineknollene kan du følge lenken under.

Om biologi og deling av georginer her

Dyrking

Vi fordriver våre georginer innendørs fra midten av april og planter ut i siste uken av mai hvis været ikke er for kaldt. Vi har de siste årene eksperimentert med å plante direkte ut etter å ha "vekket" knollene med lys og varme innendørs i 2-3 uker. Det har også fungert helt fint. Du finner mer info om dette og annen georgineinfo inne på sidene for inspirasjon og råd.

Georginer liker varme, så det er ingen vits i å prøve å presse de ut for tidlig, da vil de bare sture og mistrives. Alle georginesortene vi dyrker og selger er fra middels høye til kjempestore, så dette er planter som trenger mye av det meste, både god jord, næring, sol og vann. En georgineplanter som trives og får det den trenger vil lønne deg tifolds tilbake, og du vil kunne høste mange blomster. 

Høstingen skjer når blomsten er 1/3 til halvåpen for å sikre best vaseliv, som er 5-6 dager. Georginer er en av de blomstene man må være nøye med, alltid rene bøtter, ren kniv eller saks og holdbarhetsmidler i vannet. Høst tidlig på dagen og la blomstene kjøle seg ned i noen timer før du bruker de. 

Georginer tåler ikke minusgrader og knollene må overvintres kjølig og frostfritt. 

 

Mer om dyrking av georginer her

 

Ved å klikke på knappen bekrefter du at du er enig i våre følgende vilkår og betingelser