Tulipan Black Hero 10 stk

En gigant av en tulipan, både i farge, blomsterfylde og høyde!

23 På lager
SKU
hl122
110,-

Black Hero var årets funn av testsortene 2020. En majestetisk, solid og dramatisk tulipan med store fylte blomster som er nesten svarte. Etter den våte vinteren kom allikevel alle løkene fint opp hos oss, lengden var fantastisk, vi regner 50 cm som en svært høy tulipan, denne må ha blitt nærmere 80 cm. Den gjorde inntrykk på alle som så den og i vasen sto den lenge, godt og danset etterhvert i vasen slik skikkelige tulipaner skal gjøre.

 

Høstløken skal bli levert til oss i midten av september, da pakker vi den om og sender ut så raskt som mulig. Hvis du bestiller noe annet på samme bestilling som høstløk, blir alt sendt sammen når løken er klar til utsending. Ønsker du levering av øvrige varer med en gang, må du bestille de i egen bestilling uten løk.

OBS Erstatningssort: Pga av flom i Europa i sommer har vi fått signaler om at avlingene er mer usikre enn normalt. Det betyr at vi kanskje ikke får alt vi har bestilt. Derfor spør vi deg om du ønsker en alternativ sort hvis sorten ikke kan leveres. Svarer du ja sender vi en erstatningssort, så lik det du bestilte som vi har tilgjengelig. Svarer du nei blir produktet strøket og pengene refundert hvis sorten ikke skulle være tilgjengelig. Vi håper og tror at dette ikke vil gjelde mange sorter, om noen. 

Mer informasjon
Første levering15. sep. 2021

Til snittblomstdyrking planter vi nye tulipaner hvert år. Grunnen til det er at vi drar opp hele planten med løk når vi høster, og løken får dermed ingen mulighet til å samle kraft til neste års blomstring.  Hvis man ønsker å beholde løkene for senere år, bør man passe på at de får gjødsel etter blomstring. Har man høstet blomsten med bladene, må man sannsynligvis regne med et år eller to uten blomster før løken makter å blomstre igjen. 


Vi setter løkene tett, omtrent som egg i en eggekartong. Dybden skal være i henhold til generelle råd, omtrent tre ganger løkens størrelse. De vannes godt etter planting, slik at de kommer igang med rotutviklingen. 


Tulipaner kan høstes når knoppen begynner å vise farge, men de blir finere etterhvert. Hvis tulipanene blomstrer før du trenger dem, kan de oppbevares tørt i kjøleskap i noen uker, så lenge de er høstet i farget knopp og ikke senere. Når du skal bruke de, snitter du av en cm eller to og setter de i vann, så vil de bli helt fine og friske igjen. 


Vil du lese mer om høstløk, klikk her