Solsikke Starburst Panache

Flergreinet fylt solsikke i gullgul
Utsolgt
SKU
fr659
54,-

Solsikkefrø får du overalt, men det er ikke det samme hvilken sort du dyrker. Starburst serien er en av de beste snittsortene. og vår foretrukne av forgreinede sorter. Den vokser ikke inn i himmelen, hos oss rundt 120 cm. At den er forgrenet betyr at den skal toppes når den er 20-30 cm høy. Da utvikler den gode sidegreiner så i stedet for en stengel med en blomst, får du en buskaktig plante med flere og mindre blomster. Starburst er også fylt, det er mer enn en rad med kronblader i blomster. Dette gir den et livlig og viltert utseende. Panache er gyllent gul med mørk midte. Klassisk fargekombinasjon på uvanlig solsikke.

Navn: Helianthus annus Starburst Panache

Høyde: opp mot 170 cm, men vanligvis lavere hos oss

antall frø i pakken: 20 stk


 

Solsikker kan godt såes direkte i bedet, men vi sår de innedørs etter å ha mistet mange frø og planter til fugler og/eller mus. De spirer svært raskt og bør ikke stå og bli lange og svake i såbrettet men plantes ut. De fleste solsikker trenger oppbinding, men de forgreinede sortene er stødigere enn enstakingene.

Høst solsikker når blomsten begynner å åpne seg. Egendyrkede solsikker en svært holdbare i vasen, vi får vanligvis tilbakemeldinger om at de står i ukesvis.

Andre muligheter