Honnigløk Nectaroscordum siculum 10 stk

En lettdyrket og interessant plante med livlige blomsterstander

5 På lager
SKU
hl102
Før 95,- 48,-

Honningløk er mer spennende jo nærmere du ser den, for den har masse bevegelse og nydelige ferskenfargede blomster med flere varme nyanser. Den er flott alene i en vase med alle sine nykker og meninger (det ser litt slik ut når alle blomstene har stilker i forskjellige retninger). Den kan bli opptil meteren høy og kommer normalt igjen år etter år. Den er robust, sunn og lettdyrket. 

 

Høstløken skal bli levert til oss i midten av september og vi pakker om og sender ut så raskt vi kan. Hvis du bestiller noe annet på samme bestilling som høstløk, blir alt sendt sammen når løken er klar til utsending. Ønsker du levering av øvrige varer med en gang, må du bestille de i egen bestilling uten løk. 

NB: Pga av flom i Europa i sommer har vi fått signaler om at avlingene er mer usikre enn normalt. Det kan bety at vi ikka får alt vi har bestilt. Ved gjennomføringen av denne ordren vil du få valget mellom at vi skal stryke sorter vi ikke kan levere og refundere pengene, eller om du ønsker en erstatningssort. Da vil vi legge ved tilsvarende antall av en annen sort, så lik det du bestilte som vi har tilgjengelig. 

Mer informasjon
Første levering15. sep. 2021

Mange steder står denne oppført som en allium, og det minner mye om de. Allium er gode snittblomster og står lenge i vasen. De kan høstes fra de begynner å åpne seg til åpen blomst. Hvis du høster de når knoppen begynner å åpne seg, kan de oppbevare de en god stund på kjøl før bruk, anslagsvis etpar uker. 


Allium er som naricssene, de blomster på en stengel, mens bladene kommer som en rosett opp rundt den stengelen. Det betyr at bladene blir igjen når du høster blomsten, og løken får dermed gjort den fotosyntesen den trenger for å blomstre igjen neste år. Det er allikevel lurt å gjødsle de etter blomstring for å sikre god blomstring igjen året etter. 


I bedet står allium høy og rank over andre planter, men bladene visner ofte ned omtrent samtidig med blomstringen, så det kan være fint å plante andre stauder rundt, hvis man vil at bedet skal se strøkent ut. Hos oss står de alene, men det er jo ikke en hage vi driver. De er flotte å plassere litt her og der blant andre stauder. 

Andre muligheter